Werk

Welkom op mijn site; ik ben een portret- en reportagefotograaf en werk voor mensen die goed gemaakte fotografie nodig hebben om hun bedrijf en diensten te promoten.

Klantvriendelijk en servicegericht, ik streef ernaar om krachtige beelden te maken die afgestemd zijn op de specifieke wensen van mijn klanten. Ik geloof dat teamwerk en open communicatie tussen opdrachtgever en fotograaf de beste manier is om dit doel te bereiken.

Mijn klanten variëren van zelfstandige ondernemers en freelancers tot bedrijven en overheidsinstellingen die mijn werk gebruiken voor hun websites en sociale media, maar ook voor gedrukte media. Of je nu een kleine ondernemer bent, het hoofd van een groot bedrijf, een non-profitorganisatie of een particulier, neem gerust contact met me op om te zien of mijn werk je van dienst kan zijn.

Persoonlijk

Zelfportret augustus 2020

Ik ben geboren in Vancouver, Canada, terwijl mijn jonge Australische ouders begin jaren zestig door Noord-Amerika reisden. Een paar maanden na mijn geboort vervolgden ze hun reis kriskras door de Verenigde Staten, met mij in de kofferbak van hun Volkswagon Kever.  

Hun oorspronkelijke plan om uiteindelijk terug te keren naar Australië voerden ze niet uit. We bleven in de Verenigde Staten. Nadat mijn zus werd geboren vestigden we ons enkele jaren in Zuid-Californië en werden we Amerikaans staatsburger. Daar hield het avontuur niet op. De reislust van mijn vader leidde ons achtereenvolgens naar Madrid (2 jaar), Bilbao (2 jaar) en tijdens mijn middelbareschooltijd Taipei in , Taiwan (4 jaar).  

Door in verschillende landen te wonen en van jongs af aan andere culturen te ervaren, heb ik geleerd om me snel aan nieuwe situaties aan te passen. Dat is ook wat ik het leukst vind aan fotograferen: mensen ontmoeten, ze observeren en werken met mensen met verschillende achtergronden, die allemaal een ander verhaal te vertellen hebben.  

Ik kwam voor het eerst Amsterdam vanuit de Verenigde Staten voor het eerst in het midden van de jaren tachtig, kort na mijn studie fotografie. Het Oostelijk Havengebied fascineerde me, en ik besloot langer te blijven, wonend in een oud pakhuis bewoond door krakers. In 1989 kocht het Amsterdam Gemeentearchief acht zwart-witfoto's op groot formaat uit mijn serie 'De Borneokade'. Achteraf gezien is met die aankoop mijn officiële carrière als fotograaf in Nederland begonnen. Met de geboorte van mijn zoon Jim in 1999 beschouw ik Nederland nu als mijn thuis.