Zakelijk portret

Fotografie in de studio en op locatie

Over

Fotograaf Adrienne Norman

In mijn studio, gunstig gelegen in Amsterdam Centrum Oost, bied ik op maat gemaakte portretten aan voor zelfstandige ondernemers, freelancers, werkzoekenden, kunstenaars en iedereen die een representatief beeld van zichzelf nodig heeft.

Als portretfotograaf met meer dan vijftien jaar ervaring werk ik met mensen die zich op hun gemak voelen voor de camera en mensen die cameraschuw zijn. Door echt contact te maken tijdens een portretsessie werken we samen om beelden te maken die laten zien wie je bent, waar je voor staat en wat je anderen wilt laten zien. Mogelijk wil je een gepolijste zakelijk portret als aanvulling op je professionele pagina's of een foto die je meer persoonlijke kant laat zien – of beide.

Ook is het mogelijk om een serie portret- en reportagestijl foto's te maken op een locatie die iets zegt over jou en je bedrijf. Bijvoorbeeld je mooie werkruimte en / of een buitenlocatie naar keuze.

Mijn naam is Adrienne Norman en ik maak graag je portret!

Prijzen

Portretfotografie in de studio

Basissessie head-shot

Vaak is een goed portret genoeg om je 'over mij' pagina's, website en sociale mediapagina's op te frissen. Deze portretsessie is perfect voor mensen die een eenvoudige, maar opvallende foto nodig hebben voor gebruik op hun bedrijf en 'over mij' pagina's. Zoals de term 'head-shot' betekent, concentreren we ons vooral op hoofd- en schouders.

Inclusief 1 geretoucheerd portret en de volgende diensten:

45 min. fotosessie
Keuze uit één achtergrondkleur: wit, zwart of neutrale tinten.
Eén outfitwissel.

*€125,-

Extra afbeeldingen €25,- per foto
*Alle prijzen excl. 21% btw

Reserveer een sessie of vraag om meer informatie
Uitgebreide portretsessie

Wil je een bredere selectie foto's met verschillende stijlen fotografie en kleding? Dan is deze portretsessie perfect voor jou!

Deze uitgebreide portretsessie biedt genoeg tijd om een serie foto's in zakelijke stijl te maken, samen met meer persoonlijke portretten.

Inclusief 3 geretoucheerde portretten en de volgende diensten:

1.5 uur. Fotosessie.
Keuze uit twee achtergrondkleuren: wit, zwart, of neutrale tinten.
Drie kledingwissels.

*€250

Extra afbeeldingen €25,- per foto
*Alle prijzen excl. 21% btw

Reserveer een sessie of vraag om meer informatie

Hoe het werkt

Het volgende is een richtlijn voor het maken van een succesvolle portretsessie bij Studio7n.

  • Voor de sessie hebben we al contact gehad en besproken wat je zoekt.
  • Op basis van ons gesprek kies je welk portretpakket je wilt gebruiken en stuur ik je een gepersonaliseerde offerte.
  • De datum en tijd van je portretsessie worden bevestigd met een kleine aanbetaling.
  • Als je bij mijn studio aankomt, schuiven we eerst aan bij een kopje koffie of thee om kennis te maken en de aanpak te bespreken.
  • Aan het begin van de portretsessie maak ik een serie testfoto's terwijl ik op zoek ga naar het beste licht en camerahoeken. Dit geeft je ook tijd om te wennen aan gefotografeerd te worden en aan mij, je fotograaf.
  • Tijdens de sessie geef ik je tips en coaching over hoe je kunt ontspannen voor de camera en gewoon jezelf kunt zijn.
  • Tussendoor nemen we een paar korte pauzes om de beelden te bekijken. Laat me weten wat je leuk en niet leuk vindt. Hoe meer ik weet, hoe beter we kunnen samenwerken!
  • Hoe comfortabeler je voor de camera staat, en met mij, je fotograaf, hoe meer ideeën je hebt over hoe je geportretteerd wilt worden.
  • Na de sessie ontvang je een online diavoorstelling met een ruime selectie van je beste portretten. Van hieruit kies je welke foto's je wilt gebruiken.

FAQS zakelijk portret

Mijn missie als fotograaf is om je te laten zien dat het een prettige en pijnloze ervaring is om je portret te laten maken door een professionele fotograaf. Om optimaal gebruik te maken van je portretsessie, graag de onderstaande tips lezen.

Belangrijker nog, kom naar de studio goed uitgerust en klaar om goed gemaakte portretten te verwachten die je met vertrouwen kunt gebruiken.

Wat te dragen

Ten eerste heb ik geen specifieke voorkeuren over wat je draagt, zolang je maar comfortabel zit en je kleding kreukvrij is voordat we gaan fotograferen. Ik heb echter een paar ‘favoriete dingen’ en tips om je sessie comfortabel en polijst te maken, terwijl je toch concentreert op wat jou, jou, maakt.

Halsen en mouwen

Let bij het kiezen van een shirt of jurk op de halslijn. Vermijd een te grote coltrui of kragen die te strak of te los zitten. V-halsjes zijn flatterend, maar pas op met decolleté-verhullende topjes. Voor mannen: als je een das draagt, moet die netjes geknoopt zijn en goed zitten.
Ik geef de voorkeur aan shirts en jurken met lange of 3/4 mouwen. Te veel huid kan afleiden van je gezicht op een portret.

Accessoires

Ik hou van sieraden, en als je het meestal draagt, draag het dan zeker. Grote kettingen en oorbellen kunnen storend zijn, dus ik raad kleinere stukken aan. Echter, als je bekend staat om je grote en gedurfde sieraden, draag het dan!
Wat een bril betreft, als je hem draagt, moet je hem aanhouden voor je portret. Het is een deel van wie je bent.
Antireflecterend glas heeft de voorkeur, maar ik kan meestal rond het glas werken om de meeste schittering te elimineren.
Fotochrome brillen zijn niet geschikt omdat de studiolampen ze verduisteren en je ogen verbergen.
Tip: Wil je een paar portretten zonder bril, draag ze dan niet minimaal een uur voor de sessie.

Kleur

Kleuren die je huid en haartinten complimenteren zijn het beste.
In het algemeen raad ik geen felle kleuren en prints aan, omdat ze te druk kunnen verschijnen in een portret en de controle over het beeld kunnen nemen.

Haar en make-up

Als je van plan bent je haar te laten knippen, zorg er dan voor dat je dit minstens tien dagen voor de fotosessie laat doen! Een nieuwe coupe heeft tijd nodig om te wennen en er natuurlijk uit te zien.
Als je make-up draagt, is de algemene vuistregel om je make-up met een iets zwaardere hand aan te brengen dan normaal, met de nadruk op 'iets'.

Tot slot

Ik wil dat je je op je gemak voelt en zo veel mogelijk jezelf bent tijdens de portretsessie. Dit zijn alleen mijn suggesties - ik vertrouw erop dat mijn klanten outfits kiezen die hun persoonlijkheid en flair naar voren brengen.

Aanbevelingen van klanten...

Amsterdam portret studio
Impressie van Studio7n