Chats en ontmoetingen

Straatfotografie is zeker niet mijn genre, maar ik hou er wel van om gewoon rond te lopen en met mensen te praten. Tegelijkertijd heb ik een vreemd soort verlegenheid als het gaat om het fotograferen van anderen die ik net heb ontmoet. Het is voor mij altijd een uitdaging om het juiste moment te kennen om mijn camera te vragen en in te stellen voor de beste belichting.

Bovenstaande foto is gemaakt tijdens een vroege ochtendwandeling rond 7 uur 's ochtends. Laag en zie, ik ontmoette mijn zoon thuiskomen na een lange avond uit met zijn vrienden. Het is technisch gezien een slecht gemaakte foto, en ik was niet blij dat hij en zijn vrienden nog steeds rondhangen tijdens Covid-19, maar hij is een volwassene. Het moment zelf doet me denken aan mijn jeugd als stadskind in de jaren tachtig en het thuiskomen toen anderen op weg waren naar hun werk.

Later in de middag heb ik onderstaande foto gemaakt. Hoewel ik het geweldig vind, wilde ik het eerst niet maken omdat de belichting zo hard was en ik niet de juiste apparatuur bij me had om de donkere schaduwen in te vullen. Het moment zelf was echter belangrijker dan alle technische zaken. Deze foto en alle andere foto's hieronder zijn gemaakt tijdens het rondlopen op Amsterdam met vriendin en collega Jacqueline Tellinga, die een Nederlandse Urbanist is. Sinds 2013 werk ik samen met Jacqueline aan het documenteren van haar zelfbouwprojecten en het wonen van kleinere (Tiny Housing) in Nederland. U kunt haar site bezoeken op https://www.democratievanhetzand.nl

Tijdens Covid-19 lopen we zoveel mogelijk samen voor de oefening en kiezen we verschillende buurten in Amsterdam, kijkend naar de architectuur, het landschap, en babbelend met mensen die we onderweg tegenkomen.

 

Werken in de tuin, Amsterdam-Zuidoost

 

Levenswijze, Gaasperplas

 

Buren, Watergraafsmeer