Corona-bus

Een tijdje geleden zag ik een felrood busje langzaam door mijn buurt rijden terwijl ik een aankondiging deed via een set luidsprekers. Hoewel ik niet helemaal kon begrijpen wat ze zeiden, ging ik er in eerste instantie van uit dat ze de mensen vertelden dat ze naar huis moesten gaan. Het was een zonnige en ongewoon warme aprildag en het park was behoorlijk druk, vooral met kinderen.

De bus is een initiatief van de Stad van Amsterdam en rijdt door de wijken om het publiek in verschillende talen te instrueren over het toepassen van sociale afstandspraktijken. Terwijl het busje zich een weg baant door het park begon een groep jongeren achter de bus aan te rennen. Kinderen van 12 jaar en jonger zijn de enige burgers die van dichtbij bij elkaar mogen komen.

De scène deed me denken aan een jeugdfilm waar ik van hield - 'De rattenvanger van Hamelen'. Het is zo lang geleden dat ik de film heb gezien dat ik hem moest opzoeken om me aan de plotlijn te herinneren. De enige scène die ik me ooit heb herinnerd, is echter wanneer de kinderen de Rattenvanger in een fantasieland volgden.

 

De zogenaamde Corona / Social Distance Bus, die via Amsterdam mensen instrueert over hoe om te gaan met sociale afstand.