Camile en haar familie

Studio7n portret studio

Creatieve familie portretfotografie door Adrienne Norman

Creatieve familiefotografie gemaakt door Studio7n
Camile en haar familie maken zich klaar voor de foto!

Over

In mijn studio, gunstig gelegen in Amsterdam Centrum Oost, bied ik creatieve en professioneel gemaakte familieportretfotografie aan. Iedereen die een goed gemaakt portret van zichzelf of van een geliefde wil, is welkom; beste vrienden, koppels, kinderen en volwassenen, broers en zussen en neven.

Bijna iedereen die een portret komt laten maken is in het begin een beetje verlegen - om die reden beginnen we niet meteen met fotograferen. Eerst bied ik u een kopje koffie of thee aan, zodat u kunt wennen aan de omgeving en aan mij, uw fotograaf Adrienne Norman.

Mijn foto studio is een informele en gezellige werkruimte binnen een kunstenaarscollectief in de Czaar Peterbuurt. Een bezoek aan ons pand is een avontuur op zich, en zowel kinderen als volwassenen voelen zich hier snel op hun gemak.

Hoe het werkt

 • Voor de fotosessie - Bespreek ik graag de mogelijkheden en verwachtingen. We zijn het ook eens over hoeveel mensen er deel uitmaken van de sessie, de geschatte tijd die het zal duren, en wanneer. Op basis van onze chat stuur ik je een prijsopgave.
 • Tijdens de fotosessie - Neem ik alle tijd die nodig is en geef ik je tips en coaching over hoe je kunt ontspannen en gewoon jezelf zijn voor de camera.
 • Na de fotosessie - Binnen zeven dagen ontvangt u een online diashow met een ruime selectie van uw mooiste portretten. In een met een wachtwoord beveiligd deel van mijn site kun je je foto's thuis bekijken en met anderen delen. Van hieruit kies je het portret of de portretten die je wilt gebruiken.
 • Je gekozen portretten - worden professioneel nabewerkt en geretoucheerd voor een natuurlijke uitstraling.
 • Het eindproduct - is een prachtige foto van je dierbaren afgedrukt op premium kwaliteit fotopapier. Voorbeelden van verschillende afdruk- en presentatie-opties zijn beschikbaar in mijn studio.

Portfolio

FAQ's Studio7n Familiefotografie

Puur portretfotografie. Door zorgvuldig gebruik te maken van licht en door echt contact met je gezin te maken tijdens de fotosessie, werken we samen om beelden te creëren die het beste in jou en je dierbaren naar boven halen. Mijn doel is om artistieke portretten te maken die realistisch en tijdloos zijn, foto's die jij en je familie de komende jaren met veel plezier zullen bekijken.

Ten eerste heb ik geen specifieke voorkeuren over wat je draagt, zolang je je maar comfortabel voelt en je kleren rimpelloos zijn voordat we gaan fotograferen. Ik heb echter wel een paar 'favoriete voorkeuren' en tips waar je rekening mee kunt houden terwijl je je toch concentreert op wat jou, jou, maakt.

Als portretfotograaf wil ik vooral dat je gezicht in het middelpunt van de belangstelling staat. Neutrale kleding in gedempte tinten is het meest geschikt, vooral als er drie of meer mensen op één foto staan. Vermijd daarom grote strepen of drukke prenten. Een klein patroon is geschikt.

Kinderen hebben echter vaak een favoriet kledingstuk dat misschien niet aan mijn advies voldoet. Laat ze alstublieft hun favoriete outfit dragen, maar neem wel extra kleding mee.

Halsen en mouwen

Bij het kiezen van een shirt of jurk hou rekening met de halslijn. Vermijd een te grote coltrui of kragen die te strak of te los zitten. Ik geef de voorkeur aan overhemden en jurken met lange of 3/4 lange mouwen. Te veel huid kan een afleiding zijn van je gezicht in een portret.

Accessoires

Als je gewoonlijk sieraden draagt, draag die dan zeker. Grote kettingen en oorbellen kunnen storend zijn, dus ik raad kleinere stukken aan. Als je echter bekend staat om je grote en gewaagde sieraden, draag deze dan!

Wat betreft een bril, als je ze draagt, moet je ze ophouden voor je portret. Het maakt deel uit van wie je bent. Antireflecterend glas heeft de voorkeur, maar ik kan meestal rond het antireflecterende glas werken om wat schittering te elimineren.

Fotochrome brillen zijn niet geschikt omdat de studiolampen ze donkerder maken en je ogen verbergen.

Haar en make-up

Als je van plan bent je haar te laten knippen, zorg er dan voor dat je dit minstens tien dagen voor de fotosessie hebt gedaan! Een nieuw kapsel heeft tijd nodig om uit te groeien en er natuurlijk uit te zien.Als je make-up draagt, is de algemene vuistregel om je make-up aan te brengen met een iets zwaardere hand dan normaal, met de nadruk op 'iets'.

Kleur

Kleuren die bij je huid- en haartinten passen zijn het mooist.
Over het algemeen raad ik geen felle prints aan, omdat ze op een portret te druk kunnen overkomen en het beeld kunnen beheersen, vooral bij groepsportretten. Als je echter van felle patronen houdt, moet je niet terugdeinzen.

Tot slot

Ik wil dat je je op je gemak voelt en zoveel mogelijk jezelf bent tijdens de portretsessie.
Dit zijn slechts mijn suggesties - ik vertrouw erop dat mijn klanten zelf de outfits kiezen die hun persoonlijkheid en flair het best tot hun recht laten komen.

Ik streef naar een portretsessie die leuk is voor zowel ouder als kind. Een paar tips kunnen daarbij helpen:

 • Kom naar de studio goed uitgerust. Vooral voor kinderen geldt dat hoe vermoeider ze zijn, hoe minder kans ze hebben om met plezier gefotografeerd te worden.
 • Beloof de kinderen geen beloning na afloop van de sessie, want dat kan ertoe leiden dat ze binnen een paar minuten na aankomst willen vertrekken!
 • Tijdens de sessie graag niet eindeloos haren kammen en kleren rechtzetten. Vertel de kinderen ook niet hoe ze moeten zitten, staan en lachen. Ik weet dat het moeilijk is om dit soort aanwijzingen te negeren. Maar: mijn beste portretten komen tot stand als de ouders zich terugtrekken of zelfs de studio verlaten.
Familieportret in de studio

Prijzen

De startprijs voor een familieportret sessie in de studio is *€210,- en omvat de volgende diensten:

 • Portretsessie van een uur voor één persoon tot een groepsportret van 4 personen samen.
 • Voor groepsportretten tot negen personen geldt een toeslag van €9,50 per extra persoon.
 • Een online, met een wachtwoord beveiligde diashow met een ruime selectie van je beste portretten. Vanuit hier kies je welke foto('s) je wilt laten afdrukken.
 • Een foto van 20x30 cm van je favoriete portret afgedrukt op Hahnemuhle Fine Art papier.
 • Je gekozen portret wordt nabewerkt en licht geretoucheerd voor een natuurlijke uitstraling.

Wanneer je iets anders wilt dan de bijgeleverde 20x30cm print, zijn er grotere prints en presentatiemogelijkheden te bekijken in mijn studio. Ik bied prints aan tot 60x90cm en alles daar tussenin!

*Alle prijzen voor familieportretfotografie zijn inclusief 9% btw.